WORKSHOP

School of RUG

Lær deg å lage ditt helt eget teppe, ved hjelp av teknikken TUFTING! 

Kurset foregår over flere dager, og du får muligheten til å prøve en ekte tufting pistol, (cut pile eller loop pile) samt eksperimentere med design og fibre. 

Du blir veiledet av meg og får opplæring i nødvendige teknikker. 

Hver deltaker får cirka 3 dager til disposisjon hver, og jeg vil være til stede i studio hele tiden. Hvert kurs foregår spredt over 6 dager. (Mandag til lørdag. Se egen timeplan lengre nede)

Du trenger ingen forskunnskaper, men tålmodighet, nyskjerrighet, varsomhet og respekt for håndverk er viktig. Er også et stort pluss om du er en kreativ sjel.

Anbefalt alder: 15 til 65 år. Kurset foregår i Oslo, på dagtid. 

Alle deltakere må betale for egne materialkostnader og utgifter, men dere trenger ikke å anskaffe noe på egenhånd. (Dette vil jeg hjelpe dere med noen uker i forveien). I tillegg kommer en egen separat kurspris. Prisoversikt finner du nederst på denne siden. 

Kurset har veldig begrenset med plasser, (4-8 personer*), så du må sende inn et lite "motivasjonsbrev" (noen setninger) for å bli vurdert for deltakelse.

 

I tillegg skal du sende inn en skisse av ditt design. 

Størrelse: cirka. 60 x 85 cm). (Les mer om søknadskravene i FAQ).

Påmeldingsskjema finner du lengre nede, men les helst gjennom all info på siden FØR du melder deg på. 

Neste kurs: JULI, uke 27 + uke 28 + uke 29)
(årets siste mulighet, ingen flere offentlige kurs i 2022)

PROSESSEN

STEG 1

Du får en kort og presis gjennomgang av hvordan tufting pistolen fungerer, og generell sikkerhet ved bruk av verktøyet.

Du får også se eksempler på ulike teknikker, ved bruk av både LOOP og CUT pile.

class 2, day 1 (1).jpg

STEG 2

Hvordan man henger opp et lerret på ramme, fra start til slutt, samt tufting-tekstilens funksjonalitet.

STEG 3

Du starter å spinne garn til teppet ditt. 

class 2, day 1 (11)_edited.jpg

STEG 4

Designet ditt skal tegnes opp på lerretet, ved hjelp av prosjektor.

Bilde 18.10.2021, 11 33 19.jpg

STEG 5

Opplæring i tufting, hvor mye av ferdighetene læres gjennom prøving og feiling. Dette er den mest tidkrevende prosessen, og her får du mellom 3-8 timer til rådighet. 

class 2, day 2 (9)_edited.jpg

STEG 6

Bruk av teppelim, til å feste teppet sammen til slutt. (Må tørke over natten).

class 2, day 6 (3).jpg

STEG 7

Liming av kantene, ved hjelp av limpistol og saks.

class 2, day 6 (11).jpg

STEG 8

Trimming, barbering og finpussing av teppene. 

STEG 9

Liming av backing filt, med anti-skli.

TIMEPLAN

(anbefales å leses på desktop / PC)

STEG 10

FERDIG! Godt jobba

kurs timeplan.png

Det er to forskjellige tufting pistoler du kan få bruke. CUT PILE eller LOOP PILE

Cut pile tepper består hovedsaklig av avklippede tråder, mens loop pile har løkker. 

Framgangsmåten er relativ lik, med noen få forskjeller. Cut Pile består av en del etterarbeid, mens loop pile er et hakk raskere og mer tidslønnsomt.

Det er kun mulighet for å få opplæring i én av maskinene på kurset.

MEN, om jeg merker du lærer fort, og blir stødig i den ene pistolen -- så KAN det åpne seg for en mulighet til å lære (og kombinere) begge pistolene. 

Hvis det er en av maskinene du har mer lyst å prøve enn den andre, velg dette i søknaden. (Om det ikke er så nøye, kan du gi beskjed om dette også).

Pistoler

KOSTNADER

Her er en oversikt med estimert kurspris, per deltaker.

 

Prisen vil variere, utifra hvor tidkrevende og omfattende ditt teppe blir. Antall farger, tidsbruk og genrelle utgifter avgjør hva den endelige prisen blir.

(Jeg kommer til å bruke en stoppeklokke, for å ta tiden).

Kort forklart: Hvor mindre avansert designet ditt er, hvor billigere blir det, og ingen har den samme prisen. Anbefaler å lage så enkelt design som mulig.

Om du får tilbud om kursplass, vil jeg gi deg et eget prisestimat. 

(Men vær forberedt på at det kan koste mer eller mindre enn estimatet).

Du kan velge å takke nei til kurset, om estimatet blir over ditt budsjett, men det er lurt å være forberedt. 

Materialkostnader: 

Mellom 600 til 1400 kr. 

Timepris:

200 kr per time

 

Estimert tidsbruk på et teppe.

Ca. 5 til 13 timer. 

SUM: Mellom 1600 kr -- 4000 kr

class 2, day 1 (14).jpg
class 2, day 1 (13).jpg
Bilde 15.10.2021, 15 26 13.jpg

Vilkår

Her er noen regler og vilkår for kurset, les dem nøye!

1. Ødelegger du noe av utstyret (f.eks. en tuftingpistol), så mener jeg det er riktig at du betaler erstatning for  dette. 

2. Alt av garn må bestilles opp til 1-2 måneder før kursstart, så om du skulle velge å trekke deg -- ønsker jeg at du betaler for garnet likevel (i og med at det ikke kan returneres). Dette blir et slags depositum. Ønsker du å trekke deg fra kurset, bør du gi beskjed om det minst 2 uker før, for å unngå å måtte betale for hele kurset (kun depositumet). Hvis du ikke trekker deg god nok tid i forveien, kommer det i tillegg en "purring", for å ikke ha møtt opp. (1000 kr).

3. Møter du ikke opp som planlagt i kursuken, blir syk (f.eks. covid) eller må avlyse i aller siste liten, så må du fortsatt betale for hele kurset. Hvis designet ditt og alt av garn allerede er gjort klart, så er det for sent å snu, og det er jeg som må fullføre teppet ditt (vi kaster ingen materialer). Det er ønskelig at du forsøker å følge godt smittevern i forveien av kurset, slik at dette unngås. Kurset kan ikke bli utsatt, (med mindre det er f.eks. nasjonal lockdown), og det er ønskelig at alle kursdeltakerne fullfører samtidig (lørdagen).

Det kan eventuelt gjøres unntak, i spesielle situasjoner, men da må vi ordne dette sammen (F.eks. om det er kun den ene dagen du ikke møter opp). Gi alltid beskjed god tid i forveien. 

4. Du må ha mulighet til å delta på kurset på dagtid, og i tillegg spredt utover flere dager. (Se timeplan). Jeg har ikke mulighet til å flytte kurset til kvelden. 

5. Det er viktig at du har mulighet for lett fysisk krevende arbeid, gjerne å sitte på gulv eller stå i stige over lengre tid. Ryggproblemer, kneskader, senebetennelse, graviditet, stivhet, vonde ledd eller rullestol kan skape problemer med utførelsen av kurset. Derfor er det ikke anbefalt å melde seg på om dette er noe du sliter med. Jeg ønsker ikke å være diskriminerende ovenfor dem med diverse fysiske utfordringer, men det kan være vanskelig å tilrettelegge spesielle behov.

6. Det anbefales IKKE å melde seg på kurset om man sliter med støv-allergi.

Her er det mye støvpartikler, løse tråder og "garn-røyting".  Man får tilgang til støvmaske, om ønskelig.

7. Jeg ønsker å kunne ha muligheten til å fotografere og dokumentere prosessen underveis, og deretter kunne poste dette på sosiale medier. Derfor må du være komfortabel med dette. (Du får se igjennom alt av fotomateriale før noe offentliggjøres).

8. Om kurset skulle bli forhindret å bli gjennomført, grunnet den nasjonale smittesituasjonen — blir det forsøkt utsatt til senere anledning, eller avlyst. (Da får man full refusjon). 

9Om du er usikker om du har tid til å delta på kurset, anbefales det å ikke melde seg på. Du bør være helt SIKKER på at du kan være med, ALLE 3 DAGENE, og du må evt. ta deg noen dager fri fra jobb og andre forpliktelser. (Dette avtaler vi sammen). 

Anna Kuznik

@strildesign

GRADUATES

Fall 2021

Ella Bratt

@argsintbjorn

Victor Utne Stiberg

@i_make_draw

Annika L. V. Homme

@annnikalinnn

Spring 2022

Fride Gjedebo

@graphicbullshit

class 2, day 6 (35).jpg

Elliott Solli

@elliottsolli

class 2, day 6 (31).jpg

Ane Sem

@anecsem

class 2, day 6 (37).jpg

Benedicte Grødem N.

@bystudiobeans

class 2, day 6 (33).jpg

Summer 2022

Sara G. Zamecznik

@zamec.art

Bananas (15)_edited.jpg

Dorthe S. Bosse

Blåmster (2)_edited.jpg

Ane Undheim Salte

Abstrakt 2 (16).jpg

Kjersti  Austdal

Abstrakt 1 (26).jpg

Ingrid J. Fløgstad

Jenny Hviding

Alexandra Gade

Tanja Andreeva

Abstrakt 4 (5).jpg
Abstrakt 3 (10).jpg
Talormade donut (7).jpg
PUG RUG (6).jpg

Solgunn Torkellsen

Katt & kois (7).jpg

Elias Fog

CITRUS wall rug (10).jpg

Ida Neverdahl

Bilde 06.10.2021, 13 38 38.jpg

@jellyvamps / @lob.mcnob

Emil Grødeland

@amphiel.art

Bilde 31.08.2021, 15 15 55.jpg

Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:

«Tuftekurs var så gøy! Johanna var superflink og tålmodig lærer, som tok oss gjennom hvert eneste skritt av prosessen. Det var en perfekt balanse av frihet og muligheten til å lage det man ville, men også tryggheten av å ha en dyktig fagperson i ryggen! Vil anbefale kurset til Johanna til alle som er nysgjerrige på tufting!» «Et veldig lærerikt kurs! Johanna var meget engasjert og hjelpsom gjennom hele prosessen. Anbefales!» «Dette kurset var utrolig lærerikt og samtidig veldig gøy! Fikk god opplæring og hjelp i begynnelsen, men også 
mulighet å gjøre det alene, noe som (for meg) gjør at jeg lærte det ganske fort. ANBEFALES VIRKELIG!! Utrolig hyggelig miljø og koselig kurs!!
(Hadde meldt meg på flere ganger, om mulig!)» 

«Johanna är en fantastisk mentor! Tålmodig, tydlig och låter en snabbt testa på egen hand. Resultatet blev superfint och det var en så morsom upplevelse att få vara med på tufting kurs!» 


«Jeg følte meg veldig godt ivaretatt på kurset. Det er åpenbart at Johanna er en solid, trygg og kunnskapsrik tufter. Det var lave skuldre og stort rom for å utforske tufting på egne premisser, samtidig som man alltid kunne spørre om hjelp og råd. Kurset hadde en logisk struktur og var en ypperlig innføring og utprøving av tufte-mediumet.» 


«Tufting kurs var en gøy og lærerik opplevelse! Perfekt som en innføring til tufting, hvor du får masse gode tips og triks underveis i prosessen. Johanna er veldig dyktig og har masse kunnskap å dele, som gjør det lett for nybegynnere. Samtidig sitter du igjen med ditt helt eget designet teppe :) Anbefaler til alle som vurderer tufting som en hobby, eller om du bare vil prøve noe nytt og ha en hyggelig kreativ opplevelse!» 

PÅMELDING AVSLUTTET!

Fant du ikke det du lurte på?

send gjerne spørsmål til: yo@sosialantenne.no
(eller send meg en PM på Instagram, @sosialantenne)

ingen spørsmål er dumme. spør om hva enn du lurer på angående selve kurser og priser :)